PrintFrendly

2013. november 9., szombat

Almás sajtsaláta

Réges-régen a Sógornőm készítette ezt a salátát, mikor vendégül látott bennünket. A mai napra baconbe tekert csirkemájat terveztem, ez a saláta lett a köret. Nagyon egészséges és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók 3 főre:
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 nagyobb alma
  • 4 ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 nagy csipet só
  • 1 kis csipet őrölt szerecsendió
A sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk.
Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem.
A gyümölcshúst felkockázzuk.
Egy tálkába kanalazzuk a tejfölt, a majonézt, meghintjük sóval, szerecsendióval és jól összekeverjük.
Beleforgatjuk a sajtokat és az almát.
Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése