PrintFrendly

2014. június 14., szombat

Körbe virslis pizza paradicsomos alappal

Egy külföldi oldalon láttam meg először ezt a pizza formázási módot. Mivel a család egyik kedvence ez az étel, meg is sütöttem. Természetesen saját recept alapján. Ebből az adagból két darab pizza készült, felhasználva a hűtőben talált alapanyagokat. Mondanom sem kell, hogy nagyon hamar el is fogyott.


Hozzávalók 2 db 26 cm-es pizzához:
Tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 3,5 dl tej
  • 2 kk só
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 tk morzsolt bazsalikom
  • 8 dkg margarin
Szószhoz:
  • 5 dkg szalonna
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2,5 dl paradicsomlé
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek liszt
Feltéthez:
  • 20 dkg párizsi
  • 8 szál virsli
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 15 dkg trappista sajt
Díszítéshez:
  • 6 nagy karika kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor apróra vágott metélőhagyma
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a morzsolt fűszereket, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkra, a megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk és a liszttel megszórva sűrűre főzzük.
A párizsit kockázzuk apróra, majd kicsit pirítsuk meg a szószban.
A megkelt tésztát két egyenlő részre vesszük.
Az egyiket kör alakúra, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
4 szál hosszabb virslit elfelezünk és a tészta szélétől kb. 2-3 cm-re körberakjuk.
Felhajtogatjuk a tészta szélét, a virsliket betakargatva, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy süléskor ne nyíljon szét.
Egy sütőpapíros tepsibe vagy kerek pizzasütő formára rakjuk a tésztát.
Egy éles késsel vágjuk kb. 2 cm szélesen át a virslis részt.
Forgassuk az ég felé úgy, hogy a virsli vágott fele felfelé nézzen.
Kenjük meg a szósz felével a tészta közepét.
Szórjuk meg a kukorica felével, majd reszeljük rá a sajt felét.
Ezt a műveletsort ismételjük meg a másik tésztával is.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve díszíthetjük paprikával, metélőhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése