PrintFrendly

2015. szeptember 13., vasárnap

Gulyásleves csirkéből, bográcsban

Tegnap kihasználtuk a szeptemberi napsütést és bográcsban készült a vendégváró gulyásleves. Egy kis csirkemell került bele, no meg egy kevés nokedli gazdagította. Én csak az előkészítésben vettem részt, meg a tálalásban, Párom ragadta magához a fakanalat és az irányítást :-) Igazán finom lett. Másodikként kókuszkrémes csiga került az asztalra.



Hozzávalók 8 főre:
*1 nagy kifilézett csirkemell
*2 nagy fej vöröshagyma
*3 nagy szál sárgarépa
*3 nagy szál petrezselyem
*2 kisebb, zsenge karalábé
*8 nagyobb szem krumpli
*1 fehér paprika
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*3 púpos ek tyúkzsír
*1 jó púpos ek só
*1 csapott kk őrölt bors
*2 csapott kk őrölt pirospaprika
*2 csapott kk csemege paprikakrém
*1 csapott kk házi ételízesítő

Nokedlihez:
*2 nagyobb házi tojás
*4 púpos ek liszt
*0,5 kk só

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, a petrezselymet vékony karikára, a krumplit és a karalábét apró kockára vágjuk.
A paprikát kicsumázzuk és megtömjük a petrezselyemlevéllel.
A csirkét apróra vágjuk és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk és a bográcsban, a zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a csirkét és fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a répát, petrezselymet, karalábét és a megtömött paprikát.
Ha már majdnem megfőtt a hús és a zöldség, akkor mehet bele a krumpli.
A nokedlihez a tojásokat a liszttel és a sóval simára keverjük, majd a levesbe szaggatjuk.
Ekkor érdemes megkóstolni, ha szükséges, ízesíteni.
Ha már minden puha, a hús, a zöldségek és a nokedli is megfőtt, akkor leemeljük a tűzről.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése