Printfriendly

2017. június 14., szerda

Debreceni csirkeragu



Már rég árválkodott egy pár debreceni kolbász a hűtőben. Egy kiadós zöldséges, szaftos fogás készült belőle. Hasonló a lecsóhoz, csak ebbe került egy kis hús is. Párolt rizs köret készült hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*1 pár debreceni kolbász
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 tv paprika
*2 paradicsom
*0,5 dl paradicsomlé
*1 csapott tk só
*0,3 kk őrölt bors
*3-4 ek olaj

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát fél karikára, a paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkét és a kolbász, együtt a hús fehéredéséig pirítjuk.
Ezután a paprikát és a paradicsomot a paradicsomlével együtt hozzáadjuk és ízesítjük sóval, borssal.
Fedő alatt, közepes lángon, néha megkavargatva addig pároljuk, míg a hús megpuhul.
Melegen, főtt rizs körettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése